Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A test elsavasodása sok betegség okozója lehet – legalábbis az elmélet megalkotója szerint. Kicsit a körmére néztünk a módszernek.
A savasodás elméletét egy Robert O. Young nevű amerikai biológus alkotta meg, aki a szervezet sav-bázis egyensúlyának felborulásával, annak következményeivel, illetve megelőző diétájával foglalkozik. A teória óriási népszerűségnek örvend az egész világon, hatására egy csapásra divatos jelzővé vált a „lúgosító”, amely állítólag megoldást nyújt az összes létező problémára.
Az elméletet sokan támadják, mondván, hogy közel sem orvosilag megalapozott teóriára épül, mivel azonban a lúgosító étrend önmagában véve egészséges – akár lúgosítónak nevezzük, akár nem –, követése csak hasznodra válhat.
A Young-féle elmélet ellenzői szerint a szervezet pH-egyensúlya összességében nem egységes (más a nyálé, a véré, vagy éppen a gyomorsavé, így az általános lúgosításnak nem lehet gyakorlati értelme), és olyan pontosan szabályozott, hogy csupán a helytelen táplálkozással nem lehet csak úgy felborítani.
A lúgosítás elmélete alapján minden népbetegség mögött a test elsavasodása áll. Ezt elsősorban a táplálkozással ellensúlyozhatod, illetve előzheted meg. A legfontosabb természetesen az, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát és zsírmentes húst fogyassz. Növényi táplálékaidat edd nagyobb részben nyersen, de legalábbis kíméletesen roston sütve vagy párolva. Igyekezz csökkenteni a stresszt, kerüld a dohányzást, és sportolj.
Lúgosít, nem lúgosít, megfogadni mindenképpen érdemes – akárcsak a lúgosító gyümölcsök fogyasztására vonatkozó tanácsokat, hiszen amellett, hogy Young szerint visszaállítják a test sav-bázis egyensúlyát, rengeteg egyéb problémára is jók.
Banán
A banán őshazája Délkelet-Ázsia, de a görögök i. e. 333-ban már ismerték. Afrikában a 7. század folyamán vált ismertté, ugyanis ekkor szállították először arab kereskedők Észak-Egyiptomba. Az amerikai kontinensre a 15. században került, ahol sokáig a rabszolgák fő táplálékául szolgált.
A banán rendkívül tápláló, így jelentős szénhidráttartalma miatt fogyókúrázóknak nem ajánlott. Ugyanakkor viszont rengeteg vitamin és ásványi anyag található benne, és sokoldalú egészségügyi hatásai miatt fontos, hogy rendszeresen fogyaszd. A gyomorból mindössze 110 perc alatt ürül ki, rendkívül könnyen emészthető, ezért gyomorbetegeknek, sőt kisbabáknak is adható. A-, E-vitamint, vasat, rezet, jódot, mangánt és foszfort tartalmaz.
A benne található B6-vitaminnak köszönhetően alkalmazható szédülés és fáradtság ellen, a cserepes ajkak rendbetételére, valamint hajhullás ellen is. Magnézium- és káliumtartalma segít rendben tartani a vérnyomást, a triptofán és a tirozin nevű aminosavak pedig az elalvásban és a zavartalan mélyalvásban segítenek – a banánt, tejjel összeturmixolva, kiváló altató italként használhatod.
Nyomelemei és vitaminjai miatt nem csupán belsőleg, de külsőleg, pakolásként is segít lassítani az öregedési folyamatokat. A szervezet sav-bázis egyensúlyának megtartására is különösen alkalmas. Úgynevezett lúgtöbblettel rendelkezik, így rendszeres fogyasztásával megelőzhető a savasodás.
Ananász
Az ananász Dél-Amerikából származik, és Kolumbusz Kristóf jóvoltából fogyaszthatjuk mi is. A mézédes gyümölcs megkóstolása azonban sokáig csak a felső tízezer kiváltsága volt. Mára az ananász gyakorlatilag mindenhol kapható, télen-nyáron, friss gyümölcs formájában.
Az ananász a dél-amerikai néphagyomány szerint szinte minden bajra jó. Segít legyőzni a hörghurutot, gyulladásgátló, csökkenti az ízületi fájdalmakat, ráadásul mézédes íze ellenére még a fogyókúrázóknak is igen jó társa lehet a súlyleadásban. Rengeteg bromelin enzim található benne, mely gyorsítja az anyagcserét, segít lebontani a fehérjéket. Az ananász fogyasztása a bromelin mellett magas C-vitamin tartalma miatt is ajánlott, hiszen erősíti az immunrendszert, így segít ellenállni a különböző betegségeknek.
Egyes kutatások szerint a szív- és érrendszeri betegségekben is fontos szerepet játszhat. Tartalmaz egy ferulasav nevű fitovegyületet, mely hatékonyan előzi meg a rákos elfajulást a szervezetben, így a daganatos betegségek természetes megelőzésében is alkalmazható.
A déligyümölcsök közül az ananászban van a legtöbb rost, így segítségedre lehet az emésztés helyreállításában, ráadásul nagyon alacsony a kalóriatartalma is. Sokoldalú egészségvédő tulajdonságai mellett erősen lúgosít is.
forrás:http://www.otvenentul.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!