Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Miclausné Király Erzsébet | 3 hozzászólás
A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is - "belsőleg" alkalmazva, salátaként, reggelire vagy éppen ízletes zöldség- vagy gyümölcskoktélként.
A brit St. Andrews Egyetem kutatói hat héten át követték nyomon 35 ember zöldség- és gyümölcsfogyasztását, továbbá arcuk "külcsínének" alakulását, amelyről fotósorozatot készítettek. Akik átlagosan 2,9-szer több többet ettek - mint korábban - a növényi táplálékokból, azok egészségesebbnek tűntek másfél hónap elteltével, akik pedig 3,3-szer többet tömtek magukba, azoknak az arcuk kifejezetten vonzóbbá is vált. A kutatók nem hagyatkoztak pusztán a szemükre, hanem olyan kamerát használtak a fényképezéshez, amely mérni képes a bőr színárnyalatait, fényességét. Az egészséges arcszín eléréséhez a leghatásosabb a paradicsom, a pirospaprika, a sárgarépa, a brokkoli, a spenót és a tök. Ugyancsak befolyásolja a bőrszint az alma-, cseresznye- és áfonyaevés. Ezek a gyümölcsök vérbőséget okoznak a bőrfelületen.
"Azt hittük, hogy azoknál az alanyoknál lesz a legnagyobb a változás, akik a kísérlet előtt nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt ettek, de nem így történt: mindegyikük megszépült" - idézte Ross Whiteheadet, a kísérlet vezetőjét a The Daily Mail című brit lap. A tudós hozzátette, hogy 18-25 év közötti önkéntesek vettek részt a hathetes diétán, fehérek és ázsiaiak, és a jövőben szeretné tesztelni a jelenséget más emberi rasszokon és korcsoportokon is.
Itt a tavasz, vágyunk is a külső-belső megújulásra. Ennek egyik alapvető eleme az, ha megnöveljük a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztását, akár egészben, akár belőlük kinyert lé formájában.
Tippek a belső szépüléshez:
Ha tavasszal nem tartasz böjtöt, akkor is jó ötlet lehet lecserélni a hagyományos köretet salátára, reggelire pedig többféle gyümölcsöt vagy zöldség-gyümölcs turmixot, leveket fogyasztani. Így nagyobb mennyiségben tudod beiktatni az étrendedbe a nyers zöldségeket és gyümölcsöket.
A turmixolás vagy centrifugálás mellett jó hatású a zöldségeket, gyümölcsöket préselni – főleg böjthöz és tiszítókúrához. Ám ha tartalmasabb termékre vágysz, akkor jobb a turmixolás, mert így benne maradnak az emésztés szempontjából előnyös rostanyagok.
Bár a búzafűről nem szól a fáma, ez az egyik legerősebb hatású zöld lé, komoly méregtelenítő hatással. Ehhez jó, ha van otthon egy kézi búzafűprésed, ezzel lehet a legkíméletesebben kinyerni a zöldségek levét, anélkül, hogy oxidálódnának. Kezdd kis adagokkal, fél decivel, míg megszokod a búzafű ízét, a szervezeted pedig erős hatását. Utána többet fogyaszthatsz és keverheted is más levekkel.
Az ananász azon növények közé tartozik, amelyek megemésztéséhez több energiára van szükség, mint amennyit a fogyasztásával beviszünk, ezért különösen jó barátja a fogyókúrázóknak. A benne lévő bromelain enzim pedig kiváló zsírégető. A frissen préselt ananászlé is mennyei, ezt keverheted almával, körtével – ez jótékony hatású a bélműködésre és kevésbé irritálja a gyomor nyálkahártyáját.
A szőlő tele van antioxidánsokkal, segít a szabad gyökök megkötésében, a méreganyagok eltávolításában és így öregedésgátló is. A bőr egyik legnagyobb barátja, a sötét színű fajták pedig harmonizálják az idegrendszer és a szem működését is.
Reggelire, ha nem szoktál sokat enni, jó ötlet lehet egy vegyes gyümölcs- vagy zöldséglé koktél. Zellerből, búzafűből, káposzta- és salátafélékből, spenótból, petrezselyemből harsogó zöld italt készíthetsz, ha inkább pirosat kívánnál, a turmixgépbe vagy présbe céklát, répát, sütőtököt és almát tegyél. Hatalmas mennyiségű vitaminnal és ásványi anyaggal látják el a szervezetet!/forrás:internet,harmonet/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!