Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Miclausné Király Erzsébet | 0 hozzászólás
Az articsóka sok ember számára csupán a konyhából ismerős, ahol előkelő zöldségként sokféle ételhez felhasználják.
Közben az articsókának csak kis része alkalmas fogyasztásra, különösen a levelek húsos része, valamint a virágzata. Léteznek azonban kisebb articsókafajok is, amelyek főleg a múltból ismertek, és amelyek teljes egészében fogyaszthatók. Ezeket azonban ma meglehetősen ritkán termesztik.
Már a középkorban felfedezték az articsóka sokféle gyógyhatását. Sőt, a sokoldalúsága miatt 2003-ban az év gyógynövényének választották. Különösen a természetgyógyászatban és az alternatív gyógyászatban alkalmazzák az articsókát különféle készítményekben. Ismert az emberi emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Az articsóka serkenti az étvágyat, elősegíti a gyors és kevésbé megterhelő emésztést, csökkenti a koleszterinszintet.
A máj és az epehólyag kifogástalan működéséhez is nagyon jó segédeszköz az articsóka. Tartalmazza a cinarin nevű keserűanyagot, amely ezeknek a szerveknek a tevékenységét serkenti, és ezzel gondoskodik arról, hogy a szervezet a méreganyagokat gyorsabban feldolgozza és lebontsa, illetve azokat ismét kiválassza.
A természetgyógyászok azt tanácsolják, hogy rendszeres időközönként együnk articsókát. Akinek a zöldség nem ízlik, annak ott a lehetőség, hogy az articsóka hatóanyagait levek vagy teák formájában vegye magához. Létezik már szárított és porrá őrölt articsóka is, a port például levesekbe vagy mártásokba keverhetjük. Régebben számos tinktúrát fejlesztettek ki, amelyek az articsóka egyes hatóanyagait tartalmazták.
Az emésztést támogató hatása miatt az articsóka korábban mindenféle diétához csodaszerként is ismertté vált. Bár a modern orvostudomány elismeri az articsóka itt felsorolt hatásait, az mégis kétséges, hogy csupán az articsókának a napi étkezésben történő alkalmazásával csökkenthetjük a súlyunkat.
Az orvosok az articsóka felhasználását fogyáshoz csak egy zsír- és cukorszegény, változatos táplálkozással összekötve tartják célszerűnek.
http://impulsermagazin.com
|
|
Németh Bence írta 3 hete itt:
Kérem szépen tudnának imádkozni velem mindenki üdvösségéért? Hálás köszönettel:Bence
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!