Erdélyi keresztények: Egészségünk érdekében... HIDEG TŰZHELYEN FŐ AZ EGÉSZSÉG !

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1056 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1056 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1056 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1056 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

 

Sokkal több étel fogyasztható nyersen, mint gondolnád. Próbáld ki, és élvezd a nyers ételek kedvező hatásait az egészségedre.

 

Ha eddig egy-két alma jelentette étrendedben a nyers táplálékot, számtalan előnytől fosztottad meg magad. A főzés a legtöbb tápanyagot szétroncsolja, és kedvezőtlen folyamatokat indít el a szervezetedben. Nem véletlen, hogy a természetben élő állatok körében ismeretlen a diabétesz, a szív-, érrendszeri panaszok és a daganatos betegségek. Egyedül az ember sajátos szokása a főzés.

Bár néhány ételfajta emészthetőségét javítja, sok esetben minden további nélkül elkerülheted a tűzhelyet.

Kutatások igazolják, hogy a nyerskoszt betegségmegelőző hatása kétségtelen. A krónikus panaszok is meglepő javulást mutatnak, ha étrended minél nagyobb százalékát hőkezelés nélkül fogyasztott táplálék alkotja.

 

Elégett értékek

 

Sejtjeid működése akkor marad zavartalan, ha elegendő vitamint, nyomelemet és enzimet képesek felvenni. Ennek egyetlen útja a táplálkozás – ám a sütéssel, főzéssel sorompót állítasz elé. 

 

A vitaminok többsége már 60 fokos hevítés hatására megsemmisül, az anyagcsere-folyamatokat irányító enzimeknek ehhez már 43 fok is elegendő. Hiába vásárolod meg a káposztát, a paradicsomot annak reményében, hogy egészséges fogást készítesz, ha a tápanyagok jelentős része a tűzhelyed áldozata lesz.

 

Nem csak a gyümölcsöket, zöldségeket érdemes megmentened a hőkezeléstől. A gabonafélékben főzés hatására megváltoznak a cukormolekulák, és fogyasztásuk után rövidesen felszökik a vércukorszinted.

Hasnyálmirigyed válaszul nagy mennyiségű inzulint bocsát ki, és nemsokára ismét megéhezel. Előbb-utóbb kimerülnek az inzulintermelő sejtek, és cukorbetegséggel kell szembenézned.

 

A fehérjetartalmú táplálékok szerkezete szintén változik a sütés, főzés során, és emésztésük, felszívódásuk hiányosan megy végbe. Emiatt rengeteg salakanyag halmozódik fel a bélrendszerben, ami daganatos folyamatokat is elindíthat.

A húsféléket természetesen nem ajánlott nyersen fogyasztanod – ám ez újabb érv amellett, hogy étrendednek csak kisebb hányadát alkossák a főtt és sült hússzeletek. 

 

A zsírok és olajok értékes egészségvédő tulajdonságokat rejtenek – mindaddig, míg hidegen sajtolt fajtájukat vagy a dióféléket választod. A serpenyőben forrósítva rákkeltő anyagok képződnek bennük, és könnyen lehet, hogy naponta többször is a tányérodra kerülnek.

A magas hőmérsékleten feldolgozott ételek tehát két ponton is támadnak: elveszítik egészségvédő összetevőiket, és komoly betegségeket kiváltó hatásokkal fenyegetnek.

 

Gyógyító erők

 

A nyerskoszt alapú étrend meglepő változásokat indít el a szervezetben. Megfigyelések szerint a főtt táplálékra immunrendszered úgy reagál, mintha betolakodó kórokozókkal kellene megküzdenie.

A tartós készenléti állapot hatására ellenálló-képességed egyre inkább veszít erejéből, és kialakulnak a krónikus fertőzések, illetve az autoimmun-betegségek.

Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a főtt ételek tartós fogyasztása miatt a létfontosságú szervek, a máj, a vese és a hasnyálmirigy megnagyobbodik, és megnő a gyulladások, daganatok esélye. Ugyanakkor nem jutsz hozzá a sejtek egészségét biztosító antioxidánsokhoz és klorofillhoz.

 

A floridai Hippocrates Egészségvédő Intézet több mint fél évszázada sikerrel kezel krónikus, olykor életveszélyes betegségekkel küzdő jelentkezőket. Gyógymódjuk kulcsszava a nyers étrend. A zöldségek, gyümölcsök mellett gabonafélék és hüvelyesek csírái, valamint rengeteg vitamindús összetevőt rejtő ital várja a gyógyulni vágyókat. Koplalásról szó sincs, hiszen az ötletesen elkészített, tápanyagdús fogások gondoskodnak a jóllakottság érzéséről.

 

Beszámolóik szerint sikeresen leküzdötték betegségüket az emlőrákban, reumatoid artritiszben, szívkoszorúér-elmeszesedésben szenvedő résztvevők. Étrendjük segítségével megadták szervezetüknek az esélyt, hogy kijavítsa hibás működését, és az öngyógyító folyamatok is beinduljanak. 

 

A nyers étrend kitartó követője és terjesztője az orosz származású Victoria Boutenko, aki könyvben is megosztja olvasóival tapasztalatait. Ő súlyos szívbetegségének mondott búcsút a szokatlannak tetsző táplálkozási móddal, férje komoly pajzsmirigyproblémától szabadult meg, fiának pedig inzulinadagolás nélkül múlt el a cukorbetegsége. Azóta a követői egyre szaporodnak, és elárasztják Victoriát a hihetetlennek gondolt gyógyulásukról szóló levelekkel.

 

Lépésről lépésre a nyers igazságig

 

Minden változtatástól csak akkor remélhetsz kedvező eredményt, ha fokozatosan valósítod meg. Ez a törvény a nyerskoszt alapú étrendre is igaz. A főtt ételekhez szokott emésztőrendszerednek meg kell tanulnia alkalmazkodni a természetes táplálékokhoz. Ha hirtelen emeled meg a nyers összetevők arányát, a fellépő puffadás, emésztési zavar kedvedet szegheti.

Kezdetben vezesd be a gyümölcsreggelit. A friss gyümölcsöket narancs- vagy almalében áztatott zabpehellyel, csírákkal egészítsd ki, így hosszan tartó jóllakottságérzést nyersz.

Könnyen emészthető, enzimekben gazdag ital a zöld turmix. Spenót, zeller vagy gyermekláncfű levelét turmixold össze legfeljebb kétfajta gyümölccsel és kevés vízzel. Biztos lehetsz benne, hogy ez a tízórai vagy uzsonna sokszorosára emeli energiaszintedet.

 

Ha főtt étel a fő fogás, előtte mindig fogyassz el egy adag nyers vegyes salátát. Majd fokozatosan váltsd fel a rizs- vagy burgonyaköretet nyers zöldségekre. Ne csak a megszokott fejes salátára, paradicsomra gondolj! A sütőtök, a brokkoli, a zsenge zöldborsó is kitűnő nyersen. Felaprítva, csírákkal kiegészítve főételként is megállják a helyüket, különösen, ha tápláló olajos magvakat adsz hozzájuk.

 

Kezdetben némi időt kell rászánnod, hogy megismerd, hogyan készíthetsz ízletes fogásokat főzés nélkül. Segítségre lelsz, ha bioboltokban érdeklődsz – itt megvásárolhatod a csíráztatásra alkalmas magokat is. Kényelmesebb megoldásként a nagyobb élelmiszer-áruházak számtalanféle hüvelyes és gabonacsírát kínálnak, valamint zab-, árpa- és rozspelyhet, melyek áztatás után értékes kásaalapanyagok lesznek.

Használj gazdagon friss zöldfűszereket, így biztosan nem unod meg új étrendedet. Érdemes néhány, nyerskosztról szóló könyvet is beszerezned, amelyek útmutatással szolgálnak az egészségbarát konyhaművészethez.

http://www.otvenentul.hu

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Rádiné Zsuzsa üzente 10 éve

Nagyon hasznos tanácsok az egészségünk megőrzésének érdekében !
Köszönjük Erzsikém !

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu