Erdélyi keresztények: EGÉSZSÉGÜNK érdekében...Zöldséggel,gyümölccsel a rák ELLEN

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1068 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1068 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1068 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1068 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

 

network.hu

Ananász:

 

Ez a déli gyümölcs nem csak a C vitamin miatt hatásos, de a benne található E vitamin is sejtvédő. Az ananász fogyasztása után a hatóanyagok megkötik a szabad gyököket és így komoly védelmet alakítanak ki a rák ellen a szájban és a garatban. Emellett a benne található enzimek gyulladáscsökkentőek és segítik a sebgyógyulást.

 

Barack:

A barackot sokáig afrodiziákumnak tartották. De nem emiatt értékes. A gyümölcs lykopint tartalmaz, amely hatásos prosztatarák ellen. Emellett a benne található folsavak bél és mellrák ellen védenek.

 

Articsóka:

A 15. században afrodiziákumként tartották nyilván. Leveleiben sejtvédő színanyagok vannak, egyes savszármazékai pedig segítik a kiválasztást, védik a májsejteket. Rostjai segítik a toxikus anyagok gyors távozását a szervezetből.

 

Padlizsán:

Sok karotinoidot, azaz színanyagot tartalmaz, emiatt a padlizsán a rák nagy ellensége. Ezeknek az anyagoknak ugyanis erős sejtvédő hatásuk van. Figyeljünk a vásárlásnál arra, hogy sima legyen a felülete, mert akkor még friss.

 

Bambuszrügy:

A legfontosabb alkotóanyaga a B-vitamin, valamint a kalciu és a kálium. B-vitamin segít a szervezet örökítőanyagának képzésében és javításában, a kálium fogyaszt. Fontos, hogy soha ne együk nyersen, hanem főzzük legalább három percig.

 

Banán:

Sok ballasztanyagot tartalmaz, amely segít abban, hogy a káros anyagok ne legyenek sokáig a belekben. De vigyázat, a banán sok szénhidrátot tartalmaz.

 

Csalán:

100 évvel ezelőtt tartósítószerként alkalmazták, mert baktériumölő hatása van. A benne található folsavak csökkentik a hasnyálmirigyrák rizikóját.

 

Brokkoli:

Számos színanyagot és ízanyagot tartalmaz, amelyek a szakértők szerint védenek a rák ellen. Hatását legjobban összevágva vagy püré formájában fejti ki.

 

Szeder:

Olyan savakat tartalmaz, amelyek akadályozzák a rákos sejtek növekedését. A és C vitamintartalma erősíti az immunrendszert.

 

Író:

A tejföl előállításánál létrejött anyagból tejsavak hozzáadásával írót készítenek, amely erősíti az immunrendszert, aktiválja a tumor elleni védelmet és ellenőrzi a belekben található baktériumokat.

 

Kesudió:

A benne található zsír 82 százaléka telítetlen zsírsavakból áll, amelyek sok A, D és E vitamint tartalmaznak. Sejtvédő és immunerősítő hatásúak.

 

Téli saláta (endívia):

Ez a saláta sok folsavat tartalmaz, amely egy rákvédő B-vitamin, amely a sejtek egészséges osztódását segíti. Az endívia sok C.vitamint is tartalmaz, amely a szabad gyököket megköti.

 

Borsó:

A borsóban található klorofilin megköti a káros anyagokat, így véd a bélrák ellen. Ráadásul csökkentik a koleszterinszintet, segítik az emésztést. Frissen vagy fagyasztva vegyük, mert konzerv formájában elveszti a hatását.

 

Eper:

Flavonoidot tartalmaz, amely védi a sejteket. Speciális savai védőréteget képeznek a DNS köré, így a támadó rákos sejteknek nincs esélyük.

 

Saláta:

A saláta egy xantofil nevű anyagot tartalmaz, amely véd a rák ellen. A folsavak segítik a bél- és mellrák elleni védelmet, éppen ezért érdemes akár naponta fogyasztani.

 

Édes kömény:

Megakadályozza a baktériumok terjedését, így védi a beleket. Ezen kívül flavonoidot is tartalmaz.

 

Árpa:

Ballasztanyagai segítik az emésztést, így a rákkeltő anyagoknak nincs elég idejük kifejteni a hatásukat. Ezért csökkenti a bélrák kialakulásának esélyét.

 

Tönköly:

Ballasztanyagokkal teli. A héjában rengeteg sejtvédő anyag található. Finom levesként.

 

Guave:

Ez az gyümölcs száj, garat és torokrák esetén hatásos lehet. A hawaiiak a leveleit hasmenés esetén is használják, de fogfájásra is jó. Jótékony hatását az orvostudomány is elismeri.

 

Zabpehely:

Ballasztanyagai segítik az emésztést. Ideális fogyasztása müzli formájában, gyümölcsökkel és zsírszegény tejjel.

 

Csipkebogyó:

Egy valódi csodagyógyszer. Rengeteg C vitamint tartalmaz, emellett a vörös rákvédő színanyagot, a likopint. A legértékesebb anyagai a héjában vannak.

 

Mogyoró:

Naponta egy maréknyi elfogyasztásával már sokat tesznek azért, hogy megelőzzék a rákot. Telítetlen zsírsavai nagyon hatásosak a káros anyagokkal szemben, egyéb savai sejtvédőek.

 

Áfonya:

Sejtvédő színanyagokat tartalmaz. Egyes savai védik a DNS-t, így megakadályozzák a sejtmutációt. Ezzel is csökkentve a rák kialakulásának esélyét.

 

Köles:

A legrégebbi gabona, rengeteg ballasztanyagot tartalmaz. Európában már ritkán használják, főleg kenyérfélékben feldolgozva.

 

Gyömbér:

Különböző olajakat tartalmaz, amelyeknek sejtvédő és gyulladáscsökkentő hatásuk van. Állatkísérletekben már bizonyították, hogy véd a bélrák ellen. Lovaknál gyulladások ellen használják.

 

Ribizli:

Egy maréknyi ribizliben 35 mg C-vitamin van. Védi a szervezetet a szabad gyökök megtelepedésétől. Hő hatására elveszti a vitamintartalmát.

 

Meggy:

C-vitamint, folsavakat és ballasztanyagokat tartalmaznak, amelyek formában tartják a beleket, így megelőzik a rákot. Feldolgozva erősen elveszti a jótékony hatását.

 

Kiwi:

A narancs és a citrom mellett a legnagyobb C-vitamin tartalmú gyümölcs. Ez erősíti az immunrendszert és gyorsan megköti a káros anyagokat, hogy azok aztán távozhassanak a szervezetből.

 

Fokhagyma:

Kénvegyületeket tartalmaz, amelyek csökkentik a rák kialakulásának esélyét. Jótékony hatását már az ókorban elismerték, a piramis építőinek naponta meg kellett enniük egy fokhagymát.

 

Karalábé: 

Gyulladásmegelőző hatása van, ráadásul felpörgeti az immunrendszert. A héja sok C-vitamint és béta-karotint tartalmaz.

 

Kelkáposzta: 

Ideális téli zöldség. Nagyon magas C-vitamin-tartalma van, és ezt akkor is megtartja, ha hosszabb ideig tároljuk. Fontos, hogy csak az összevágott zöldség tudja teljes mértékben kifejteni védő hatását.

 

Sütőtök: 

A benne található szelén csökkenti a tüdőrák rizikóját, a sejtvédő vitaminjai is hatásosak. emellett megköti na rákkeltő anyagokat és segítik kiválasztani a szervezetből.

 

Tökmag:

Rengeteg E-vitamint tartalmaznak, a bennük található vas, cink és szelén, valamint a növényi hormonok szintén segítik a rák elleni védekezést.

 

Kefír: 

Erősíti az immunrendszert, támogatják a belek működését, tisztító hatásúak, így a káros anyagok hamarabb kiválasztódnak.

 

Kurkuma:

Az ázsiai fűszer olyan anyagokat tartalmaz, amelyeket évszázadok óta használnak a gyógyításban. Sejtvédő hatása van.

 

Lazac:

Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek hatásosak a test gyulladásos gócpontjaiban. Elkészítésénél vigyázni kell arra, hogy óvatosan süssük, kevés zsiradékkal.

 

Lenolaj:

Erős gyulladáscsökkentő hatása van. A tárolásánál vigyázni kell, hogy ritkán érintkezzen levegővel, mert akkor keserű lesz.

 

Lenmag:

Egy kiskanállal a müzlibe és máris növekszik az omega-3 zsírsavak bevitele a szervezetbe. A mell-, a méh- és a prosztatarák gyógyításában alkalmazzák.

 

Lencse:

Ballasztanyagokat tartalmaz, emellett sok folsavat és vasat. Ezek a terhes nők egészségének megóvásában is fontos szerepet játszanak.

 

Makréla:

Mint a tengeri halak általában, ez is sok omega-3 zsírsavat tartalmaz. Heti háromszor való fogyasztás esetén csökken a prosztatarák kialakulásának esélye, állítják svéd kutatók.

 

Mangó:

A trópusi gyümölcsök közül ez tartalmazza a legtöbb béta-karotint. Akkor tartalmazza a legtöbb hatóanyagot, amikor a héján apró fekete pöttyök jelennek meg.

 

Torma:

A tormát csípőssé tevő enzimek ennek a zöldségnek a leghatásosabb alkotóanyagai. Ezek ugyanis valódi harcosok a rákos sejtek ellen, segítik a méregtelenítést. Különösen segítik a tüdő-, a mell- és a bélrák megelőzését.

 

Paprika:

A zöld és pirospaprika a zöldségek közül a legnagyobb mértékben tartalmaznak C-vitamint, a pirosban pedig rengeteg a karotinoid, amely egy sejtvédő, immunerősítő anyag.

 

Bab:

A hüvelyesek legismertebb fajtája. A benne található ballasztanyagok csökkentik a bélrák kialakulását. Étkezési tanácsadók minimum heti egyszer javasolják bab fogyasztását.

 

Grépfrút:

A vörös húsú grépfrútfajták a C-vitamin mellett tartalmazzák az úgynevezett likopint, amely a szakemberek szerint nagy szerepet játszik a megelőzésben. Különösen a nyelőcső- és a gyomorrák elleni harcban van komoly hatása.

 

Alma:

Ez a gyümölcs úgynevezett flavonoidokat tartalmaz, amelyeket amolyan bélvédelmezőként tartanak számon. Emellett képesek megakadályozni a rákos sejtek növekedését. Fontos azonban, hogy az almát héjával együtt kell elfogyasztani, a legtöbb jótékony anyag ugyanis abban található.

 

Hering:

Ez a tengeri hal nagy mértékben tartalmaz omega-3 zsírsavakat, amelyek a rákot támogató omega-6 zsírsavak ellen képesek felvenni a harcot. Még sütve is megtartja a hatását.

 

Joghurt:

Ez az étel nemcsak sok kalciumot tartalmaz, de egészséges tejsavbaktériumokat is, amelyek aktiválják az immunrendszert és így a daganat elleni védelmet is erősítik. Ráadásul a belekben összegyűlt rosszindulatú anyagokat megkötik.

 

Chili:

A chiliben található erős anyag, a kapszaicin antibakteriális hatású, és elsősorban a prosztatarák ellen véd. Emellett a chili is nagy mértékben tartalmazza a sejterősítő flavonoidokat és karotinoidokat.

 

Sajt:

Az egészséges tejsavbaktériumok mellett sok kalciumot is tartalmaz, amely képes megakadályozni a bélnyálkahártya sérülését, ezzel is csökkentve a bélrák kialakulását.

 

Répa:

Különösen nagy mértékben tartalmaz béta-karotint, amely a szervezetben lévő káros anyagok nagy részét képes lekötni. A jótékony anyagok a héjában vannak, ezért érdemesebb csak megmosni a répát fogyasztás előtt.

 

Narancs:

A narancs nemcsak a téli hideg ellen erősíti az immunrendszerünket, de a benne található flavonoidok sejtvédelmező hatásúak, amely nagy szerepet játszik a rák elleni harcban.

 

Rozskenyér:

Ebben az ételben a ballasztanyagok a védelmezők. Ezek segítségével az étel sokkal hamarabb érkezik meg a belekbe és sokkal hamarabb választódik ki, így a rákkeltő anyagoknak sokkal kevesebb idejük van kárt okozni.

 

Zöld tea:

Ebben a teában lévő zöld anyag, a polifenol gyulladáscsökkentő hatású és megelőzi a rákos sejtek kialakulását. Amerikai kutatók szerint a mellrák elleni harcban is sikeresen „vetették be”.

 

Olívaolaj:

Az olaj nem egyenlő a zsírral. Hiszen míg a vörös húsokban található zsír nem egészséges, addig az olívaolajban található omega-3 zsírsavak azok, hiszen komoly gyulladáscsökkentő hatásuk van. Emellett pedig a belekben a rákmegelőző hatásuk is bizonyított.

 

Paradicsom:

Likopint tartalmaz, amely még a répában található béta-karotinnál is nyolcszor, tízszer jobban védi a sejteket, így komoly szerepet játszik a rákos sejtek szaporodásának megakadályozásában.

 

Rizs:

A legjobb védelem bélrák ellen. Segíti azoknak az anyagoknak a képzését, amelyek a bélnyálkahártyát erősítik. Rengeteg B1 és B2 vitamint tartalmaz.

 

Szegfűszeg:

Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatása van, az egyik leghatásosabb gyógynövény. Terhesek azonban nem ehetik.

 

Papaya:

Sejtvédő hatású vitaminokat tartalmaz, emellett nagyon erős gyulladáscsökkentő hatása van.

 

Szilva:

A legtöbb rák ellen védő hatóanyag a héljában található. Az úgynevezett antociánok képesek legyőzni a káros szabadgyököket. Emellett a benne lévő kálium segít az egészséges sejtosztódásban.

 

Pisztácia:

Szelén, quercetin és reservatol azok az anyagok, amelyek védik a szervezetet a rákos sejtektől. Emellett a flavonoidok is komoly szerepet játszanak a szervezetben.

 

Túró:

A benne található kálium erősen befolyásolja a sejtnövekedést és újratermelődést. Emellett olyan savakat termel a belekben, amelyek védik a nyálkahártyát a támadásoktól.

 

Retek:

Rengeteg C-vitamint, kalciumot és magnéziumot tartalmaz, amelyek a kiválasztódott káros anyagokat és a zsírsavakat lekötik, így védik a szervezetek a bél és hólyagrák ellen.

 

Cékla:

Flavonoid tartalma miatt komoly immunerősítő hatása van. Rákos megbetegedések megelőzése miatt évente 2-3 hónapon keresztül érdemes naponta egy kiló cékla kipréselt levét meginni, méregtelenít ugyanis.

 

Rucola:

A germános potencianövelőnek használták. Színanyag tartalma miatt sejtvédő hatása van, megköti a szabad gyököket.

 

Zsálya:

A heidelbergi rákkutató központ tavaly bizonyította be hatását, amely szerint véd a rákos megbetegedések ellen. Napi 4-6 gramm bevitele tanácsos megelőzés szempontjából.

 

Csemege uborka:

A tejsavakkal tartóssá tett uborka rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amely erősíti az immunrendszert és véd a rákos megbetegedések ellen.

 

Sóska:

A leveles zöldségek általában, így a sóska is sok folsavat tartalmaznak, amelyek komoly szerepet játszanak a megelőzésben.

 

Csokoládé:

A csokoládé és a kakaó olyan védő anyagokat tartalmaznak,. amelyek csökkentik a gyulladást. Különösen az étcsokoládéban van sok polifenol, amely egy amerikai tanulmány szerint megakadályozza a rákos sejtek terjedését.

 

Mustár:

A mustár erős illatát okozó anyagok baktériumölőek, komoly védelmet adnak a gyulladásos betegségek ellen és a rák ellen is védenek.

Forrás: Blikk-összeállítás

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Both Mária üzente 10 éve

Tényleg széles a választék.Ezekből sokat fogyasztok én is.Igy még van reményem,hogy megőrzöm az egészségemet egy ideig.

Válasz

Rádiné Zsuzsa üzente 10 éve

Széles a választék a zöldségekben, s biztos hatásuk is meg van az egészségünkre! Köszönöm Erzsike a tanácsokat !
Szeretettel Zsuzsa

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu