Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
5 éve | Miclausné Király Erzsébet | 0 hozzászólás
A napi kalóriafelhasználás jelentős csökkenése valóban képes az egészség javítására, a betegségek megelőzésére és az életminőség javítására.
Számos tanulmány kimutatta, hogy a kalóriarestrikció jelentősen megnövelheti az állatok élettartamát. A nagy hír azonban az új kutatások közzététele, amelyek igazolják az emberek számára a kalóriacsökkenés rendkívüli előnyeit.
Az oxidatív stressz csökkentésével és a szabad gyökök termelésének csökkentésével a kalóriarestrikció csökkenti az öregedés biomarkereit, jelezve a rendszernek a degeneratív és a korral összefüggő betegségek, a rák, a cukorbetegség és az Alzheimer-kór kezelését.
A kutatás azt is megállapította, hogy a kalóriacsökkenés felpörgeti az anyagcserét, ami késlelteti az öregedést és potenciálisan meghosszabbítja az életet. A kevesebb kalóriabevitel ezeken túl mérsékli az anémia kialakulásának esélyét és a menstruációs problémákat, illetve megnövekedett hangulatot és jobb életminőséget is eredményez.
A mérsékelt kalóriabevitel javíthatja a szívműködést, a gyulladás markereit csökkenti, például a C-reaktív fehérjéét, ami elháríthatja a rákos megbetegedéseket. A kalóriarestrickió és a CR csökkenése csökkenti a szívbetegségek – például az emelkedett LDL-koleszterinszint, trigliceridszint – és a vérnyomás kockázati tényezőit, miközben csökkenti az inzulinrezisztenciát, ami köztudottan cukorbetegséget okozhat.
A CR-csökkenés serkenti a DNS javítását, ez csökkenti a rákot okozó mutációk kockázatát és védi a nélkülözhetetlen természetes antioxidáns, a glutation és a szuperoxid-diszmutáz termelődését. Serkenti továbbá a SIRT1, egy olyan öregedésgátló enzim termelődését, amely állatkísérletekben hosszabb élettartamot biztosított.
A túl sok kalóriafogyasztás sok kárt okoz, többet, mint az egyszerű súlygyarapodás. A zsírok, a fehérjék és a DNS oxidatív károsodását is okozza és meghatározza az ateroszklerózis és a reumás ízületi gyulladás állapotát.
A túlzásba vitt kalóriafogyasztás megduplázza a szívbetegség kockázatát, legfőképpen a nők körében. Ugyancsak anyagcsere-szindrómát eredményezhet, amely magas vérnyomást, elhízást, magas vércukorszintet és túlzott zsírfelhalmozódást okoz a vérben.
Vannak olyan természetes anyagok, amelyek segítenek a kalóriakorlátozásban, amelyek még az egészségre is pozitívan hatnak. Ilyenek a zöldségekben és gyümölcsökben található flavonoidok, ideértve a szamócából származó fisetint, a sötét szőlőben lévő rezveratrolt, valamint az áfonyában lévő pterostilbenét. Mind ezek a flavonoidok aktiválják a SIRT1 enzimet.
Forrás:gyogyszernelkul.com
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Egészségünk érdekében...Szelíd gyógymódok ízületi kopásra
EGÉSZSÉGÜNK érdekében...Mivel táplálkozik az agyad?
Egészségünk érdekében...A jó hangulat és az éberség fenntartása gyógynövényekkel
EGÉSZSÉGÜNK érdekében...Illóolajok használata a háztartásban