Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!
http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha manapság valamelyik gyümölcsnek szezonja van, akkor az bizony a meggy. Szeretjük süteményben, magában, lekvárnak vagy bármi más formában. De vajon mennyire tudjuk, hogy mennyi pozitív hatása van szervezetünkre?
Vitaminok, ásványi anyagok
A meggy nagyon gazdag vitaminokban, leginkább az A- és a C-vitamin, valamint a B-vitamin összes fajtása található meg benne nagy arányban.
Ásványi anyagok közül különösen a kalcium, kálium, szelén és magnézium tartalma jelentős. Pozitív hatásait is nagyrészt ezeknek a vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönheti a gyümölcs.
Érrendszer
A meggy fogyasztása kiválóan alkalmas arra, hogy érrendszerünk egészségéért megtegyük a szükséges lépéseket.
A meggy levében megtalálható antioxidánsok ugyanis segítenek megőrizni az érfalak rugalmasságát. A meggy hatóanyagai ezen túl vértisztító hatásúak, hozzájárulnak a szívizom egészségéhez és megfelelő működéséhez.
Vérnyomás
Az alacsony vérnyomásban szenvedőknek kifejezetten hasznos a meggy és annak hatóanyagaiból készült szerek alkalmazása.
Rendszeres fogyasztása ugyanis segít csökkenteni a hirtelen leeső vérnyomás esélyét, így számtalan kellemetlenségtől (ájulás, szédülés) szabadulhatunk meg természetesen módon.
Belső szervek
A meggy nagyon jó hatással van szinte mindegyik belső szervünk egészséges működésére. Egyrészt serkenti az emésztést, élénkíti az anyagcserét és a fokozott bélmozgásnak köszönhetően kiválóan méregtelenít.
Emellett serkentőleg hat a máj és az epe működésére, így ha valakinél ezek alulműködése tapasztalt, akkor érdemes természetes úton egy kis meggyel megtámogatni szervezetünket.
Kiválasztás, fogyás
A meggynek nem csak a gyümölcse, de a levele, sőt a magja is kiválóan hasznosítható az egészségünk érdekében.
A leveléből például hatásos gyógytea készül, amely magas csertartalmának köszönhetően nagyon hasznos természetes gyógyszerünk lehet. Vizelethajtó, és egyben nagy segítség lehet akkor is, ha néhány kilótól szeretnénk megszabadulni.
Gyulladások
A népi gyógyászatban közismert, hogy a meggyfa sérülésekor összegyűlt gyanta kiváló görcsoldó, de ugyanezt a hatást érhetjük el akkor is, ha a meggyfa leveleiből készítünk főzetet magunknak.
A meggy gyorsan és természetesen ható gyulladásgátló, amely hatékonyan, de kíméletesen segít külsőleg (borogatásként) és belsőleg (teaként) alkalmazva egyaránt.
Meggy minden formában
A meggynek tehát számtalan pozitív hatása van, ami miatt kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása.
Mint minden mást, úgy a meggyet is érdemes lehetőleg természetes formájában, feldolgozás nélkül fogyasztani, de ez természetesen nem tartson senkit vissza attól, hogy süteményként, lekvárként vagy bármi másként is bőven fogyasszon belőle.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
EGÉSZSÉGÜNK érdekében...7 természetes megoldás az allergiás panaszok enyhítésére
Egészségünk érdekében... IMMUNERŐSÍTŐ ÉTELEK
EGÉSZSÉGÜNK érdekében...A BÖJT MEGDÖBBENTŐ GYÓGYHATÁSAI
Egészségünk érdekében... BÖJT IDEJÉN– Egészségesen, fitten, energikusan