Erdélyi keresztények: EGÉSZSÉGÜNK érdekében...EZÉRT EGYÉL MINDENNAP GYÜMÖLCSÖT

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1056 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1056 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1056 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1056 fő
  • Képek - 16348 db
  • Videók - 3257 db
  • Blogbejegyzések - 10835 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,

Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összeváltogattunk néhány nyomós érvet, amely a gyümölcsfogyasztás mellett szól. Meggyőződésünk, hogy egészségesebb és derűsebb leszel, ha mindennap fogyasztod őket.

 

Éretten fogyaszd

 

Csak a teljesen érett gyümölcs a teljes értékű. Érdemes kivárnod a teljes érés idejét, hogy az ízek élvezhetőek legyenek, és a tápláló anyagokat is maximális mennyiségben magadhoz vehesd.

 

Legjobb, ha nyersen és éretten eszed a gyümölcsöket, mert a feldolgozás valamilyen fokon csökkenti az értéküket. 

 

Persze feldolgozott formában is fogyaszthatod őket, hiszen a gyümölcs feldolgozva is gyümölcs, és ha beiktatod az étkezésedbe, az mindenképpen nyereség – de a szervezeted nyersen tudja legjobban hasznosítani a hatóanyagait.

 

Egészségőreink

 

A gyümölcsökben lévő anyagok, vagyis a cukrok, savak, olajok, vitaminok, ásványi sók, színezékek létfontosságúak szervezetünk egészséges működéséhez, és erős védelmi rendszert alkotnak a betegségek kialakulásának megelőzésében, lassítva az öregedés folyamatát.

 

Értékes, hasznos anyagaik könnyen, gyorsan és jól hatnak, és a legkevésbé terhelik meg a szervezetedet.

 

… hogy be ne „rozsdásodj”

 

 

Sejtjeink oxigént használnak fel az életműködésükhöz. Az élet fenntartásához szükséges folyamatos oxidáció (égetés) rossz irányt is vehet, mint amikor a vaj megavasodik, vagy a vas berozsdásodik. 

 

A gyümölcsök megfogják a szabadgyököket. A szabadgyökök keletkezése és léte szintén az oxidációs folyamatokhoz kötődik: amíg a sejtek oxigént égetnek el, nagy számban képződnek szabadgyökök. Ezek bizonytalan állapotúak, elektronokra éhesek. 

 

Az elektront elvonják a környező sejtekből, és magukba építik, így stabilizálódnak. Közben a test távolabbi sejtjeiben lép fel elektronhiány, amitől ezek válnak bizonytalanná.

 

Elektronszerző láncreakció alakulhat ki. Az antioxidánsok hozzák helyre az egyensúlyt, és állítják vissza a támadható állapotba került szervezet egészségét úgy, hogy saját elektronjaikat adják a szabadgyököknek, és ezzel semlegesítik őket. 

 

Külső hatásokra megnő szervezetünkben a szabadgyökök száma, amelyek károsítják testünket. Ilyen ok a szennyezés, a sugárzások, a dohányfüst, a telített zsírsavak túlsúlya a táplálkozásban, a lelki feszültséggel teli életmód. 

 

A szabadgyökök felhalmozódása súlyos betegségek kialakulásához vezet. 

 

 

Magas víztartalom

 

 

A lédús gyümölcsök nagy arányban (80-90 százalékban) tartalmaznak vizet. Biológiai értékük messze nagyobb az ásványvizekénél is. 

 

Sokféle tápanyag friss oldatát hordozzák magukban, és nem távoznak gyorsan a szervezetből, mint az ivóvíz, vagyis lassabban szívódnak fel, és közben nem terhelik a szívet és a vesét. 

 

A szénhidrátok közül a gyümölcsökben cukorból van a legtöbb. Ennek zöme könnyen és gyorsan felszívódó gyümölcs- és szőlőcukor. Ezért képesek a gyümölcsök gyorsan megszüntetni a fáradtságot, és frissítenek. 

 

Más cukrokkal ellentétben a gyümölcsökben lévő cukor nem kelt szomjúságérzetet. 

 

Méregtelenítés

 

 

A gyümölcsökben lévő pektin megköti a szervezetben a vizet és az idegen anyagokat, mérgeket, így azok ártalmatlanul távoznak. 

 

A nagy pektintartalom az oka a gyümölcsök jó kocsonyásító képességének is, amelyet gyümölcszselék, -ízek és -sajtok készítésekor használhatunk fel.

 

Főleg az alma, a birs, a ribiszke, az egres, a citrom és a narancs tartalmaz sok pektint.

 

Jótékony savak

 

 

A szerves savak, mint az almasav, a borkősav, a citromsav segítik a bélmozgást, semlegesítik a bélcsatornában keletkező bomlástermékeket. 

 

A savaktól lesz üde a friss gyümölcs. A málnában, a meggyben, a ribizliben, az egresben és a birsben különösen sok sav fordul elő.

 

Fehérje, szénhidrát, zsír

 

A lédús gyümölcsökben kevés fehérje van, zsír pedig szinte semmi. A magvakban viszont sok a zsír, telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek jó hatásúak. 

 

A dió, a mandula és a mogyoró különösen gazdag ilyen növényi zsiradékban.

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

Címkék: egészségünk érdekében...

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu