Erdélyi keresztények: EGÉSZSÉGŰNK ÉRDEKÉBEN...A legjobb tavaszi méregtelenítő!

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 824 fő
  • Képek - 11914 db
  • Videók - 3686 db
  • Blogbejegyzések - 9927 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,
Miclausné Király Erzsébet
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 824 fő
  • Képek - 11914 db
  • Videók - 3686 db
  • Blogbejegyzések - 9927 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,
Miclausné Király Erzsébet
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 824 fő
  • Képek - 11914 db
  • Videók - 3686 db
  • Blogbejegyzések - 9927 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,
Miclausné Király Erzsébet
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek keresztény közösségünk honlapján!

http://erdelyikeresztyenek.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 824 fő
  • Képek - 11914 db
  • Videók - 3686 db
  • Blogbejegyzések - 9927 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,
Miclausné Király Erzsébet
Erdélyi keresztények-HATÁROK NÉLKÜL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szedheted magad is, de megveheted a piacon. Eheted nyersen, szárítva, vagy éppen olajban. Kitalálod, mi az?

Ferenczy Mária

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A medvehagyma a népi hagyomány szerint az a növény, amelyet a medve a téli barlangjából előbújva, először megkeres, hogy elfogyasztva megtisztítsa szervezetét. Vadon nő, de otthon is ültethető. A legjobban az árnyas, nedves helyeken érzi magát a legjobban.

 

Ha vadon szeded

 

Mivel a medvehagyma levele nagyon hasonlít a gyöngyvirágra vagy a kikericsre, szedés közben meg kell bizonyosodnod róla, hogy valóban azt szeded-e, amit szeretnél. Ennek legegyszerűbb módja, ha összedörzsölöd a levelet a kezedben: ha a tenyered fokhagymaillatot áraszt, akkor folytasd, mert megvan, amiért jöttél! Ha nincs illata, vagy inkább gyöngyvirágszerű illata van, vigyázz, mert az említett növények bizonyos mennyiség után mérgezők lehetnek. A medvehagymát mindig virágzás előtt kell szedni, és lehetőleg egy növényről csak egy levelet szedj le, hogy jövőre is megmaradjon, és kibújjon a növény az évelő hagymából.

 

Mit csinálj vele, ha leszedted?

 

A medvehagyma frissen csak pár napig áll el a hűtőben, utána levele kicsit megfonnyad, és jótékony hatásaiból is veszít. Ha viszont megszárítod, sokáig eláll, és később is használhatod fűszerezésre. Ha olajban szeretnéd eltenni, alaposan mosd meg, hagyd lecsöpögni, majd szeleteld fel. Tedd be befőttes üvegbe, nyomkodd ki a levelek közül a levegőt, és sózva, olívaolajjal leöntve még sokáig élvezheted friss ízét. 

Frissen használhatod szendvicsbe rakva, palacsintába sütve, de akár magában is elrágcsálhatod. Tépkedd össze, és keverd bele a salátádba. Vagy tedd natúrjoghurtba, kefirbe más fűszerekkel együtt. De készíthetsz belőle teát is, amihez az apróra vágott, teáskanálnyi medvehagymát kell leforrázni.

 

Mire jó?

 

A medvehagyma tisztító hatású, növeli az étvágyat és segíti az emésztőrendszer működését. A népi gyógyászatban használják külsőleg is, borogatásként különböző gombás bőrbetegségek kezelésére, de a többi hagymához hasonlóan légúti betegségek megelőzésére is közkedvelt növény. Fertőtleníti a belet, csökkenti a hurutos köhögést, segít a puffadáson.

Legtöbb gyógyító tulajdonsága megegyezik a mi fokhagymánkéval, de gyógyereje sokkal nagyobb, így különösen jó társ a tavaszi salaktalanításban. Érdekes, hogy segít a krónikus hasmenés, de a szorulás megoldásában is. Kihajtja a bélférgeket, segít az esti nagy evés utáni alvásban. A friss levelek tisztítják az epét és a húgyhólyagot, de erős vértisztító hatásáról sem szabad megfeledkezni. 

A medvehagymabor az idősek mentsvára lehet, hiszen csodálatos orvosságot nyújt azoknak, akiket elhurutosodás miatti folyamatos nehézlégzés kínoz. A bor elkészítéséhez vágd apróra a friss leveleket. Ebből tegyél egy maréknyit 2,5 deci fehérborba, és forrald rövid ideig. Ha szeretnéd, mézzel édesítheted, majd apránként kortyolgasd el egy nap alatt.

 

Medvehagymás receptek

 

Krémleves

 

Hozzávalók:

 

150 gramm medvehagyma

1 liter zöldségleves-alaplé

30 gramm olívaolaj

1,5 evőkanál liszt

só, bors, szerecsendió

80 gramm főzőtejszín

20 grammm vaj

Elkészítés:

 

Vágd össze a medvehagymát, majd egy kis alaplével pürésítsd össze. Az olajban pirítsd meg a lisztet, majd önts hozzá a pürét és a maradék alaplét. Főzd 10 percig, közben fűszerezd. Add hozzá a tejszínt, és főzd fel újra, majd add hozzá a hideg vajat, keverd el, és vedd le a tűztől. Azonnal tálalható, mennyei!

 

Medvehagymás fűszervaj

 

Hozzávalók:

 

15 dekagramm vaj (ne legyen túl hideg, kemény)

10 dekagramm medvehagyma

6-7 dekagramm kéksajt

só, bors

Elkészítés:

 

Tedd a medvehagymát aprítóba, és daráld le apróra. Keverd össze a vajat és a kéksajtot, majd add hozzá a hagymát is. Keverd addig, amíg krémes állagot nem kapsz, majd sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe.

Címkék: egészségűnk érdekében

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Miclausné Király Erzsébet írta 2 órája a(z) ISTEN ÍGÉRETEI fórumtémában:

Széles folyók hajók nélkül „Mert dicsőséges lesz ott az...

Miclausné Király Erzsébet írta 2 órája a(z) MAIIGE FIATALOKNAK fórumtémában:

„A Sátán angyala, hogy gyötörjön” (2Korinthus 12:7) ...

Miclausné Király Erzsébet 2 órája új blogbejegyzést írt: KERESZTÉNY HÍREK

Rádiné Zsuzsa 2 órája új blogbejegyzést írt: AZ ÉLET VIZE

Miclausné Király Erzsébet 2 órája új blogbejegyzést írt: HUMOROS ...DE...

Miclausné Király Erzsébet írta 4 órája a(z) SÓHAJ fórumtémában:

Urunk, Istenünk, világunk tele van gyűlölettel, előítélettel, ...

Miclausné Király Erzsébet írta 4 órája a(z) Ige a mai napra képhez:

Ige_a_mai_napra-085_2079977_9611_s

Mennyei Atyánk, mikor az elutasítás kellemetlenségével...

Miclausné Király Erzsébet 4 órája új képet töltött fel:

Ige_a_mai_napra-085_2079977_9611_s

Miclausné Király Erzsébet írta 20 órája a(z) Szelíd szemed videóhoz:

Áldott,szép hétvégét Mindenkinek.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu